انرژی پاک، هوشمندانه‌ترین انتخاب

تهران، شهرک غرب، انتهای بلوار شهید دادمان، پژوهشگاه نیرو، ساختمان فناوری، طبقه اول، واحد ۱۰۶

آشنایی با انواع تجهیزات خورشیدی

معرفی انواع تجهیزات خورشیدی

معرفی انواع تجهیزات خورشیدی

زمانی حرف از انواع تجهیزات خورشیدی می شود خیلی از افراد  پنل های ایستاده کنار خیابان را به یاد می آورند. پنل هایی که با صفحه های کوچک خورشیدی انرژی خورشیدی را جذب کرده و آن را تبدیل به برق می کنند تا چراغ چشمک زن کنار خیابان روشن شود. واقعیت این است که سازه های خورشیدی بیشتر از یک پنل ایستاده در کنار خیابان هستند! این پنل ها تنها نمونه کوچکی از ماژول‌های فتوولتائیک است که برق مورد نیاز چراغ را تولید می کنند. اثر فتوولتائیک سال های زیادی است که کشف شده است. این اثر تبدیل نور خورشید به انرژی الکتریکی را نشان می دهد. با این که انرژی خورشیدی از جمله منبع های انرژی مقرون به صرفه است اما بهره وری از آن در سطح گسترده، تنها در چند کشور جهان دیده می شود.

انواع پنل های خورشیدی

خاص ترین سازه های خورشیدی به صورت زیر است:

  1. پنل خورشیدی تک کریستالی
  2. پنل خورشیدی پلی کریستالی
  3. پنل خورشیدی سیلیکونی

سلول های متمرکز PV
وجه اشتراک میان این سازه های خورشیدی هزینه کم و کارایی بالای آن ها است. هرچند نرخ بهره وری سلول های متمرکز PV از دیگر نمونه ها بالاتر است.

برق خورشیدی

اگر می‌خواهید در خانه خود از برق خورشیدی استفاده کنید؛ نیاز به یک اینورتر خورشیدی دارید. اینورتر خورشیدی جریان DC را به AC تبدیل می کند. هر چند برای باتری خورشیدی نیازی به اینورتر ندارید اما دقت کنید که از آداپتورهای صحیح و مبدل های ولتاژ استفاده کنید. اکثر ماژول های خورشیدی در قاب آلومینیومی قرار گرفته‌ که روی آن را با شیشه سکوریت پوشانده شده‌ است. در میان لایه‌های شیشه و پشتی، سلول‌های سیلیکونی وجود دارد. در پشت ماژول یک جعبه اتصال وجود دارد که ممکن است دو کابل از آن خارج شود یا نباشد. جعبه اتصال معمولاً مهر و موم شده است و برای کاربر قابل دسترس نیست. یادتان باشد برق شوخی نیست؛ پس حتما در هنگام نصب این سازه ها از یک متخصص انرژی خورشیدی کمک بخواهید.

انواع تجهیزات خورشیدی برقی

انواع تجهیزات خورشیدی و اتصالات مورد نیاز برای استفاده از برق خورشیدی به صورت زیر است:

 

  1. 1-هیبرید: این یک اینورتر خورشیدی با ذخیره باتری است.
  2.  
  3. 2-معکوس کننده: DC تولید شده توسط انرژی خورشیدی باید به  AC، جریان استاندارد انرژی تبدیل شود. این وظیفه اینورتر، مغز هر سیستم برق پنل خورشیدی است.
  4.  
  5. 3-اینورتر رشته ای: شامل رشته ای از پنل های خورشیدی به هم متصل شده که در صورت وجود سایه خروجی برق همه پانل ها تحت تاثیر قرار می گیرد و ممکن است بازدهی تا 80 درصد کاهش یابد.
  6.  
  7. 4-میکرو اینورتر: تبدیل نیرو در میکرو اینورتر انجام می شود و عملکرد هر پانل به دیگری بستگی ندارد.
  8.  
  9. 5-اینورتر مرکزی: در عمل مانند اینورتر رشته ای کار می کند. در کاربردهای صنعتی از اینورتر مرکزی استفاده می شود.
  10.  
  11. 6-بهینه ساز قدرت: با توجه به این که دما و نور خورشید در موقعیت های متفاوت، متغیر است؛ اگر سایه ای بر روی پنل خورشیدی بیفتد؛ کارایی آن را کاهش می دهد. فرقی نمی کند سایه به اندازه یک برگ درخت باشد یا چیزی بزرگتر! در این شرایط برای برطرف کردن این مشکل از بهینه ساز قدرت استفاده می شود. برداشت برق با فناوری به نام ردیابی نقطه حداکثر توان (MPPT) توسط بهینه ساز قدرت از جمله وظایف این اتصالات خورشیدی است. در این شرایط بار ارائه شده تنظیم می شود تا پنل های خورشیدی در نقطه اوج، بازده خود را حفظ کنند.
  12.  
  13. 7-کنترل کننده شارژ: پنل های خورشیدی در طول روز بیشتر از نیاز کاربران، برق تولید می کنند. یک باتری ذخیره سازی شرایطی ایجاد می کند تا از انرژی مازاد در ساعات آینده استفاده کنند؛ به جای آن که این مقدار انرژی هدر برود.
  14.  
  15. 8-ابزار سنج دو جهته: انتقال انرژی اضافی به شرکت برق یکی از کارهایی است که کاربران انرژی خورشیدی انجام می دهند. ابزار سنج دو جهته، علاوه بر این که میزان مصرفی مشترک از برق را نشان می دهد؛ میزان برق مازاد کاربر و میزان ارسال آن به شبکه توزیع برق را نشان می دهد.
  16.  

9-قفسه بندی: نصب پنل های خورشیدی را تنها از یک متخصص انرژی خورشیدی بخواهید. چرا که در صورت نبود قفسه بندی مناسب وزن پنل های خورشیدی بر روی سقف منتقل نمی شود و در روزهای بادی می تواند خسارات جبران ناپذیری بزند. قفسه بندی معمولاً از جنس آلومینیوم به دلیل وزن سبک آن است که برای نصب روی پشت بام ضروری است. همچنین قوی، بادوام و مقاوم در برابر خوردگی است.

کاربرد انواع تجهیزات خورشیدی

انواع تجهیزات خورشیدی را می توانید در موارد زیادی چه در مصارف خانگی چه در مصارف صنعتی به کار بگیرید. چند نمونه از کاربردهای آن به صورت زیر است:

 

  • -آب‌گرم‌کن خورشیدی
  • -یخچال خورشیدی
  • -آب‌شیرین‌کن خورشیدی
  • -کشتی خورشیدی
  • -وسیله نقلیه خورشیدی
  • -قایق برقی
  • -شارژ کنترلرخورشیدی

-پمپ آب خورشیدی

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.